donderdag 20 oktober 2011

De eerste voorbereidingen!

Afgelopen zondag hebben we de tickets geboekt! Nu gaan we echt op vakantie... een heerlijk gevoel :)
We hebben een prijsvergelijking gedaan op verschillende websites, uiteindelijk bleek worldticketcenter het goedkoopste te zijn. Toen hebben we nog naar de vertrekdata gekeken. Dat bleek nogal te verschillen! Het kan dus echt uit om te kijken of je niet een dagje eerder of later kunt vertrekken. Wij vertrekken nu op 13 januari uit Vietnam. Als je op 12 of 14 januari vertrekt, is dat 240 euro duurder!
We vliegen met Cathay Pacific, een maatschappij uit Hong Kong. Daar maken we ook een tussenstop, zowel op de heen- als de terugreis. De heenreis duurt overigens korter dan de terugreis (scheelt 2 uur). Dat zit niet in de wachttijd, maar in de vliegtijd. Misschien doordat je de terugreis met de draaiende aarde "meevliegt"?

Bij de GGD hebben we gister de vaccinaties gehaald: DTP, Buiktyfus en Hepatitis A. Vooral die Buiktyfus was gemeen! Nhan ging eerst en ik zag al aan zijn arm dat het wat gemeen pijn deed...en dat klopte! :( Een dag later heb ik nog wat last van beide armen, bij Nhan valt het mee. Hopelijk trekt het in de loop van de dag weg.De komende tijd bereiden we ons verder voor op het vertrek. Er moet nog een medicijn- en noodpakketje aangelegd worden, ik moet nog even nadenken over een nieuwe koffer (of niet), welke plekken we precies gaan bezoeken en zo zijn er nog wel een aantal dingen.
Daarover later meer!

Groetjes,
Anne

1 opmerking:

  1. Leuk om ook jullie voorbereidingen mee te maken. Hopelijk gaat het weer goed met je armen en heb je nu genoeg antistof in je lichaam.
    Vietnam lijkt me een geweldig kleurrijk land. Ik ben heel benieuwd naar jullie belevenissen!.

    liefs,

    BeantwoordenVerwijderen