donderdag 27 oktober 2011

Visum

Vandaag hebben we wat tijd besteed aan het uitzoeken hoe je een visum voor Vietnam krijgt. Wat een gedoe! Een zoektocht via Google leidt tot tig sites die zeggen dat je via hen een visum kunt aanvragen en welke formulieren je allemaal moet invullen. Sommige websites komen ook wel betrouwbaar over, zoals deze: http://www.vietnam-visa.org/ of deze: http://www.vietnamembassy.nl/en/ . Het gekke bij die laatste website is overigens dat het gaat om de ambassade in Nederland, maar er staat geen woord Nederlands op de website!
Ook via de website van de Rijksoverheid kun je geen eenduidig antwoord krijgen op de vraag waar je een visum aan kunt vragen.

Uit de kennissenkring is wel bekend dat het visum bij de ambassade in Nederland aangevraagd kan worden, maar dit moet toch ergens ook gewoon op internet staan?

Dan is er nog de keuze wanneer je het visum al wilt hebben. Verschillende websites geven aan dat je twee opties hebt: een visum bij de ambassade aanvragen of een digitaal visum aanvragen en de stempel in het paspoort bij aankomst op het vliegveld in Vietnam krijgen (visum on arrival).
Opnieuw is er onduidelijkheid over de betrouwbaarheid van zo'n visum on arrival en over de kosten hiervan. Erg lastig dus!

Ondertussen zijn we eruit: we gaan morgen gewoon naar de ambassade in Den Haag (daar hebben we wel een adres en openingstijden van gevonden op een goede website;)) en daar vragen we een visum aan. Gewoon eentje die direct in je paspoort komt en waarmee je maar één keer in en uit Vietnam kunt. Lekker makkelijk :p

Straks nog even pasfoto's laten maken, die zijn voor morgen nodig!

1 opmerking:

  1. Handig dat jullie dit voor reislustigen uitzoeken!
    Zou toch wel handig zijn als een ambassade een paar woorden Nederlands op de site plaatst...
    Ik ben benieuwd of het jullie gelukt om mèt een visum terug te komen morgen :)

    lieve groet,

    BeantwoordenVerwijderen