maandag 16 januari 2012

Weer in Nederland

Zaterdagochtend zijn we weer aangekomen in Nederland. We werden begroet door de regen en de kou, zoals Nederland in je geheugen staat ;) De afgelopen dagen zijn we bezig geweest met het uitpakken van de koffers, familie bezoeken en wat bekomen van de jetlag. Oef, dat laatste valt toch echt niet mee:S Ik word nog steeds rond 5 uur 's nachts wakker en 's avonds val ik ook al echt op tijd in slaap. Hopelijk trekt dat de komende dagen nog wat bij, opstaan als het nog donker is en voorlopig blijft, vind ik niet leuk! :p Er zijn nog zoveel dingen die we gezien en gedaan hebben dat we niet alles kunnen vertellen. Deze blogserie wil ik echter afsluiten met wat anecdotes over monniken. Zoals je wellicht weet, wonen er in Vietnam veel boeddhistische monniken. Mijn beeld hierbij is dat zij zich vooral in hun tempels ophouden en daar bezig zijn met hun taken. Maar, ook monniken moeten wel eens de weg op. Je zou verwachten dat ze zich dan netjes aan de regels houden, maar dit blijkt niet altijd zo te zijn... Stel je bijvoorbeeld een monnik in een bruin gewaad voor, die gewoon door rood licht rijdt! Of je keihard voorbij raast en bijna iedereen op zijn pad inhaalt! Dan zijn de twee monniken die we in Hanoi zagen, wel wat meer stereotiep. Zij zaten namelijk samen op 1 brommer, waarbij degene die achterop zat rustig een boek aan het lezen was. Monniken bestellen uiteraard ook wel eens spullen. Dus zie je soms ook een monnik achterop de brommer zitten, met een groot boeddha-beeld in handen. Tot slot gaan monniken ook wel eens met het vliegtuig. Dan gaan de remmen los! Wat denk je van een monnik in een blauw gewaad, broekspijpen bij zijn sportsokken in, op gympen? En ze dragen ook vaak een laptop bij zich...ook iets wat je niet echt verwacht:P Tot slot willen wij iedereen bedanken die ons blog heeft gelezen en/of berichtjes heeft achter gelaten. Ontzettend leuk om te merken dat jullie zo met ons meeleven! Hopelijk kunnen we gauw weer op vakantie naar Vietnam en we zullen onze belevenissen dan weer hier plaatsen. Als het kan, zouden we ook dan graag weer jullie reacties willen lezen:) Vergeet de site dus niet! :p Heel veel groetjes, Nhan en Anne

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie weer heelhuids thuis zijn. Dank jullie wel voor alle verhalen en wetenswaardigheden, foto's en video's die toch een heel goed beeld schetsen van Vietnam, denk ik zo (ben er nooit geweest, kan dus niet uit ervaring praten). Het blog blijft gewoon in mijn leeslijst, dus als jullie weer opeens bovenaan staan, lees ik meteen waar jullie uithangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Anne en Nhan,
  Ik heb met heel veel plezier jullie belevenissen gevolgd en ga dat zeker een volgende zeker weer doen. Zelf reizen we ook heel graag en het is ,leuk avonturen van andere reizigers te lezen. Geniet maar heel erg van alle herinneringen, de foto's en de souvenirs. En geniet van het weer thuis zijn, ook vaak zo gek nog niet.
  Groeten,
  Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Anne en Nhan,

  We hebben jullie al weer in de armen kunnen sluiten, maar we willen hier nog wel even melden dat we heel erg genoten hebben van jullie enthousiaste, lyrische en vaak ook humoristische verhalen en spannende avonturen. Heerlijk om zo'n lange tijd met jullie mee te kunnen genieten.
  Reken maar dat we jullie weer op de voet blijven volgen als jullie weer op pad gaan.

  liefs,
  pap en mam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Anne en Nhan, welkom terug in Nederland!
  Ik heb met veel plezier jullie belevenissen in Vietnam gevolgd via deze blog.
  Fijn dat jullie er zelf ook zeer van hebben genoten, laat alles nog maar eens rustig bezinken en geniet lekker na van alle indrukken, contacten, foto's en filmpjes.
  En natuurlijk ga ik jullie weer volgen als je opnieuw naar Vietnam gaat!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wel wat laat maar alsnog welkom thuis. HA ja die monniken...in Thailand (oh oh ze is er weer hihi) zijn ze ook natuurlijk, ja dat heb je met boedhistische landen...zie je idd monniken. Inderdaad, met laptop lopend in de stad, op een brommer voorbij razen, maar ook rustig mediterend in de vele tempels. Het *heeft* wel wat...al die verschillende oranje en bruin tinten van de gewaden :)

  Groetjes van een toekomstige Thailand bewoonster....nog een paar weken en dan is het zover. Maak daar een nieuwe blog aan...dus wie weet tot ziens??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  BeantwoordenVerwijderen