maandag 7 november 2011

De omruilactie

Zaterdag nog even naar de DA geweest om te kijken of het anti-muggenspul geruild kon worden. Dat mocht! Ik vond het echt fijn en had eigenlijk niet gedacht dat het mocht. Hierbij dus een dikke pluim aan de DA in Leeuwarden!
We hebben nu een lotion van Care Plus, met 50% DEET. Hopelijk werkt dit beter:) Maar, zoals Hannie ook al in haar reactie op mijn vorige blogje schreef: de spullen van de locals werkt het beste. We zullen het merken!

Deze week is echt een weekje waarin nog heel veel dingetjes "even" gedaan moeten worden. Nog even naar Groningen, nog even het medicijntasje aanvullen, nog even bedenken wat er allemaal mee moet in de koffer... Pfff... vind het nu echt wel spannend worden! We hebben er natuurlijk wel heel veel zin in, maar er kan ook zo veel gebeuren in twee maanden...

Nou, we richten ons gewoon op de leuke kant van de voorbereidingen ;) Zaterdag heb ik ook de lonely planet aangeschaft. Een mooie reisgids! Boordevol informatie, van hotels tot autoverhuur. Alles ingedeeld in klassen, bijvoorbeeld bij de hotels goedkoop-gemiddeld-duur en bij restaurants vietnamees-vegetarisch-overig aziatisch. Daar zal ik me nog wel mee vermaken in het vliegtuig!
Ik heb ook nog een puzzelboekje gekregen, daar zitten ook wel een aantal uurtjes in. Voor de rest zie ik nog wel wat ik in de tijd in het vliegtuig of tijdens verveeluurtjes ga doen. Misschien neem ik nóg wel een puzzelboekje mee ;)
Ook mijn haaknaalden en een boekje over granny's haken gaan mee. Wel in de koffer, heb niet zo veel zin in gedoe met de handbagage. Eerlijk gezegd zie ik me ook nog niet echt in het vliegtuig haken...

Heeft iemand misschien nog tips op allerlei gebied voor de vliegreis? Of misschien wensen/dingen waar we naar uit moeten kijken in Vietnam?
Het lijstje staat wat dat betreft op:

 • kijken naar handwerken
 • mooie natuur vastleggen
 • foto's van Hanoi
We horen het graag!

5 opmerkingen:

 1. Hallo Anne,
  Tips voor het vliegen? Niet dat we zo ervaren zijn hoor maar wellicht heb je aan deze tips iets, ze hebben ons wel geholpen: Begin al thuis, 1 of 2 dagen van te voren, met extra veel drinken en ga daar de hele vlucht mee door. Veel meer drinken, vooral water of thee, dan dat er wordt aangeboden in het vliegtuig. Dikwijls mag je bij de pantry wel een eigen flesje water bijvullen. Vliegen droogt ontzettend uit namelijk.Daar kan je tijdens de vlucht niet meer tegen drinken, dus in je lijf een voorraad aanleggen is de beste tip. Zo blijf je eje redelijk fit voelen. Smeer je gezicht ook lekker vet in, want oei, wat kan dat gaan trekken. En doe geen strakke broek aan, dan kun je in de stoel nog eens van houding veranderen, en zorg dat je warme sokken ( en trui of vest) bij je hebt. En verder: blik op oneindig. Het duurt altijd te lang en het uitzicht is zeer beperkt. Goede reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tja, gevlogen heb ik nog nooit. Maar die tips van Hannie lijken me zo gek nog niet. Verder iets mee nemen om de tijd te doden of bijslapen... Haken in het vliegtuig lijkt me zo'n raar idee nog niet hoor. Ik moest er niet aan denken om niets te kunnen doen :S.

  Veel plezier met de laatste voorbereidingen. Komt allemaal wel goed!

  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Anne en Nhan, mooi dat het DEET-spul nog geruild kon worden, Care Plus is een goed merk dat veel aanbevolen wordt. Ik ben benieuwd overigens wat ze in Vietnam zelf gebruiken te al het gespuis.
  Ik zie dat extra op de natuur letten al op je lijstje staat, heel goed, daar ben ik wel heel nieuwsgierig naar, wat jullie daar gaan tegen komen.
  Succes met de laatste voorbereidingen!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En het leukste is natuurlijk.. zodra je er bent, kom je nooit meer toe aan je 'verveeluurtjes' materialen die je meegenomen hebt xD

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je daar eenmaal bent...heb je idd helemaal geen verveel momenten! Ben zelf 5 keer in Thailand geweest...familiebezoek (broer woont er meer dan 20 jaar, nu met zijn partner)Er is ZOVEEL te doen, te ontdekken, en te zien....
  De natuur zal prachtig zijn, de mensen interessant, de winkels heerlijk haha.

  En idd, veel water drinken, regelmatig heen en weer lopen in het vliegtuig (ja jullie ZIJN al weg maar ja..)makkelijke kleding aan...leesvoer mee en gewoon genieten . Blik op oneindig in het vliegtuig want ach...het is net als een hele lange autorit hihi ;)

  OH ja en dat antimuggenspul (weer te laat weet het) gebruik wat de mensen zelf gebruiken, beter (en goedkoper) kun je niet krijgen :)

  Groetjes . HEEL veel plezier en ga jullie volgen

  BeantwoordenVerwijderen