dinsdag 15 november 2011

In Vietnam!

Vietnam!
Eindelijk zijn we er dan. Maar, er ging nog heel wat aan vooraf! Een korte samenvatting.
Op 14 november, 's ochtends heel vroeg, hebben mijn ouders ons naar het vliegveld gebracht. Lekker op tijd, zodat er geen stress hoeft te ontstaan of je wel op tijd bent om in te checken. Fijn gevoel:)

Onze vlucht naar Hong Kong staat al op het bord (onderin)!
Lekker kopje koffie gedronken met uitzicht op de gate waar we moesten inchecken. Plotseling stond daar mijn tante, wat een verrassing! Ze heeft nog ruim een uur bij ons gezeten.
Tegen 10 uur hebben we onze koffers zonder problemen ingechecked. Vanaf half 12 konden we zelf ook door de douane, dat hebben we toen maar gedaan. Wel even moeilijk om afscheid te nemen...

Tot het laatst toe hebben we naar elkaar gezwaaid, zelfs nog achter de douane! Maar toen was de vakantie 'echt' begonnen.

Overigens kwamen we op de luchthaven ook nog bekende Nederlanders tegen: het Nederlands elftal checkte in bij de gate waar wij uitzicht op hadden. Zij spelen vandaag tegen Duitsland, vandaar. Achter de douane kwamen we ook nog Ahmed Marcouch in het gezelschap van een tweetal marechausse's tegen. Dat is weer het leuke van Schiphol!

Het vliegtuig waarmee we naar Hong Kong gingen

We vertrokken een half uur te laat van Schiphol, pas om 13.15 uur. Het vliegen naar Hong Kong ging voorspoedig, maar de vlucht duurde voor ons gevoel wel heel erg lang. Het is natuurlijk ook 13 uur, maar na 3 uur hadden we er al genoeg van... Een groot deel vlogen we ook door de nacht, dus dan zie je ook niets. Slapen lukte ook niet echt, dus we hebben ons vermaakt met puzzels en de films die Cathay Pacific ons aanbood. Elke stoel heeft namelijk een schermpje met een soort computer. Daarop kun je films kijken, spelletjes spelen maar ook vluchtinformatie krijgen (snelheid, hoogte, buitentemperatuur etc.).
Bijna in Hong Kong aangekomen, kwam de zon op en konden we weer naar buiten kijken. Toch wel fijn:) Met nog steeds een half uur vertraging kwamen we om half 7 Hong Kongse tijd aan.
Ook in Hong Kong ging alles weer snel en zaten we al gauw weer in het vliegtuig, nu naar Ho Chi Minh City, zonder vertraging. De vlucht ging zelfs sneller dan verwacht en een half uur eerder dan gepland kwamen we aan (09.47 Vietnamese tijd). Wel even wennen hoor, al die tijden. Hong Kong loopt 7 uur achter op Nederland (12.00 uur in NL is 18.00 uur in HK) en in Vietnam is het weer een uur eerder dan in Hong Kong (12.00 uur in HK is 11.00 uur in VN).
Wat een bijzonder gevoel als je dan voor het eerst boven Vietnam vliegt! Ik heb mijn ogen uitgekeken. Ook HCM City was bijzonder: zoveel kleuren, verschillende soorten huizen en afwisseling...

Na aankomst gauw door de douane, koffers bij elkaar zoeken (duurde wel wat lang) en naar buiten. Oef! Wat een warmte! En ook vochtig, dat had ik niet echt verwacht. De neef van Nhan kwam ons ophalen, wat betekende dat we nog 45 minuten in een taxi naar zijn huis zaten. De eerste kennismaking met het verkeer! Het viel me echt reuze mee. Het lijkt wel alsof iedereen door elkaar rijdt, maar iedereen houdt ook rekening met elkaar en maakt ruimte. Zo kan alles naast en tussen elkaar rijden:)
In ieder geval vannacht slapen we hier, bij echte locals dus ;) Als het gezellig is en goed gaat, blijven we hier nog langer. Het huis staat in een buitenwijk van HCM city, aan de noordkant. Het precieze adres wil ik nog even uitzoeken, dat weet ik nog niet :$ Het is best een ruim huis, twee grote slaapkamers, een woonkamer en een keuken. Er is geen douche, maar wel een teil met water dat opgepompt wordt uit de grond. En dat is toch lekker... Omdat het hier toch wel warm is, heb je eigenlijk ook geen warm water nodig. Aan de voor- en achterkant is ook nog een stukje tuin.
We hebben heerlijk gegeten, één keer thuis en één keer uit. Snel hè, nog geen 24 uur (wat zeg ik: 12 uur!) in Vietnam of we zijn al uit eten geweest :p
We hebben wel het gevoel alsof we hier al weken zijn, het voelt heel vertrouwd. Hopelijk blijft dat zo!
Morgen gaan we met de bus naar het centrum van HCM city en daar lekker de tourist uithangen.

Voor tante Coby ook alvast een paar foto's van bijzondere beesten!


Het gevaarte op de bovenste foto is ongeveer 4 centimeter groot en maakt een hoop lawaai als hij vliegt. De onderste is een kleine kikker van 2,5-3cm groot. Er komt vast nog meer!

Groetjes,
Nhan en Anne

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie reis zo goed is verlopen en om jullie eerste enthousiaste reacties te lezen over de aankomst en de eerste indruk die je kreeg van het land. Nu eerst maar acclimatiseren!
  Veel plezier met het verkennen van de stad en een lieve groet voor de familie van ons,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat de vlucht (oke, erg lang haha) toch goed verlopen is en dat alles meevalt. Ja die warmte...heerlijk vind ik dat, kan er zelf heel goed tegen dus dat scheelt. Heel veel plezier en kijk uit naar het volgende berichtje

  Groet van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een mooi verslag gemaakt van jullie heenreis. Ja, 't is een lange vlucht geweest, maar dan kom je toch ook wel in een heel andere wereld zie ik wel. Bijzondere beesten, is die bovenste niet een soort Kakkerlak of Krekel?
  Gaan jullie ook nog aan de slag met Twitter, want dan ga ik jullie Twitteraccount de werel nog even insturen! En ik zal natuurlijk een blog maken.
  Veel plezier verder en natuurlijk blijf ik jullie op de voet volgen, veel bloggen hoor!
  tante Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat jullie veilig geland zijn!

  Ik vind het erg leuk om jullie verhaal te lezen, dus ik blijf jullie volgen hoor! Krijgen we elke dag een blogpost?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Anne en Nhan.
  Hoe gaat het met jullie? Met mij goed.
  Ik was van de week een kaart voor jullie aan het schrijven, maar bedacht me toen ineens dat jullie die voorlopig niet kunnen lezen.
  Stom hè? Hopelijk bevalt het jullie in het verre China!

  Groetjes Elize

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He Anne en Nhan
  leuk om de verhalen te lezen. van je moeder hoorde ik over jullie avondtuur. dus zo af en toe kom ik even langs om te lezen.
  Heel veel plezier daar en geniet van de natuur en cultuur en alle indrukken.

  lieve groet
  petra

  BeantwoordenVerwijderen