zaterdag 12 november 2011

Inpakken!

Nog maar twee dagen! De vakantie wordt nu echt concreet.
Heb vandaag de koffers ingepakt met behulp van een checklist die je via internet kunt maken. Ik heb twee websites gebruikt namelijk inpaklijst en mijnvakantiechecklist. Ik vond de inpaklijst wel handig, omdat je daarbij ook kunt aangeven of je weinig, gemiddeld, of veel wilt mee nemen. Op beide checklists stonden wel andere producten, daarom heb ik de lijsten naast elkaar gelegd en de combinatie als mijn meeneemlijst gebruikt. Aangevuld met nog wat dingen die niet op beide lijstjes stonden maar wel mee moesten!

Ik heb nu zo'n beetje alles ingepakt en het lijkt echt super weinig. Straks de koffers nog maar even op de weegschaal, controleren of er inderdaad maar weinig in zit ;) Er moet nog wel wat bij, nog wat spullen van Nhan en een fototoestel enzo. Maar ik ga er vanuit dat dat vooral in de rugzakken komt.

De grootste koffer is vooral gevuld met cadeautjes voor familie in Vietnam. We hebben bijvoorbeeld een tiental flessen ranja mee. Dit kennen ze bijna niet in Vietnam. Als de siroop op is, hebben ze ook nog een blik van goede kwaliteit over, dat wordt ook op prijs gesteld:) Verder zit er nog Brinta in voor een nichtje. Als dat allemaal uitgedeeld is, betekent dat dus dat we veel ruimte over hebben voor souvenirs :p

Ik vraag me telkens af of ik niet dingen aan het vergeten ben, maar als ik dan het lijstje bij langs loop, staat alles er echt op. Zo'n ramp zal het ook wel niet zijn als we iets vergeten, daar zijn ook winkels! Toch zijn er wel dingen die je graag zelf mee wilt nemen, zoals shampoo.

Er zijn een paar tips die misschien voor meer mensen van belang zijn:

 • Maak van de belangrijkste papieren (paspoort bv.) kopieën. Mocht het dan gestolen worden, heb je in ieder geval de kopie nog!
 • Neem een schriftje en een pen mee waarin je de belevenissen van (elke) dag in schrijft. Zelfs de kleinste dingetjes zijn leuk om later terug te lezen! In mijn schriftje zitten ook enveloppen voor bonnetjes, kaartjes etc. 
 • Bewaar niet al je contante geld op één plek. Verdeel het over tassen, koffers maar ook je medereisgenoten.
 • Verdeel ook je kleding en toiletartikelen over je bagage. Zo voorkom je dat bij verlies van 1 koffer één iemand al zijn spullen kwijt is.
 • Zorg voor een aantal vertrouwde geuren als je bang bent voor heimwee. Denk hierbij aan douchegel, shampoo, crème en voor kinderen een knuffel.
Groetjes,
Anne

2 opmerkingen:

 1. Nou, volgens mij zijn jullie er klaar voor. Grappig dat je Brinta meeneemt. Dat vind ik toch wel iets typisch Nederlands... Je tips zijn wel handig. Ik kan me herinneren dat je vroeger altijd een knuffel meenam: een groene lange pluchen haas, maar een vertrouwde geur is denk ik ook heel goed. Daar zou ik zelf niet op gekomen zijn.

  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeee.. handige tips :) je klinkt wel spannend :D Heel veel vliegplezier ^^

  BeantwoordenVerwijderen