maandag 26 december 2011

Kerst en Oud en Nieuw

Allereerst wensen wij iedereen alvast een gelukkig nieuwjaar toe! (Natuurlijk ook prettige kerstdagen, maar die zijn al weer bijna om, voor ons dan ;) )

Een week al niet geblogd, de tijd gaat zo snel! Even een snelle, korte update.

Zondag
De presentaties in Thai Nguyen gingen goed, mensen waren ook tevreden met de informatie. Met een paar studenten hebben we e-mailadressen uitgewisseld, ben benieuwd of we daar later nog eens wat van horen.

Maandag
Naar Hanoi gebracht door onze privé-chauffeur (zo leuk:P) en daarna weer geslapen in ons vertrouwde hotel.

Dinsdag
Ha Long bay, here we come! :p 's Ochtends met de taxi naar het busstation gegaan. Voor de stationshal werden we al aangesproken met de vraag waar we heen wilden. Bleek dat die buschauffeur ook naar Ha Long ging. Beetje toevallig... Toch maar ingestapt en gelukkig ging het goed! In de buurt van Ha Long werden we uit de bus gezet, omdat de bus niet door Ha Long zou rijden. Toen stonden we langs de kant van de weg, met de taxi's om ons heen. Ook hier was er weer iemand die direct vroeg waar we heen wilden en dat zij ons wel konden brengen. Het vreemde was echter dat de auto een gewone auto was en dat er ook nog een vrouw met een klein kind in zat.... We zijn maar gewoon ingestapt en ook dit keer kwam het goed: we werden afgezet voor het hotel. Wat een uitzicht!

Woensdag
Vandaag hebben we een tour gemaakt op het water. Mooi uitzicht, maar toch wat opvallende dingen.
1) Nooit geloven dat een kapitein op je spullen past, ookal staat dat in de voorschriften. Wij waren te goed van vertrouwen en zijn bijna beroofd! Gelukkig waren we net op tijd weer terug op de boot om dit te voorkomen. De rest van de tijd hebben we de tas stevig vast gehouden...
2) De prijs die een tourorganisator zegt, is vaak exclusief de fee voor de tour die je moet betalen. Je betaalt dus voor twee dingen: de boot en de tour. Zorg dat je goed weet waar het bedrag dat de organisator zegt, uit bestaat!
3) Wij hadden een tour voor 4 uur, maar we hebben maar 3,5 uur op het water gezeten. Daarvan hebben we hooguit een uurtje echt gevaren...

Donderdag
Wat buiten het toeristische gedeelte is het een stuk leuker. Met de brommer zie je van alles!
Wat foto's voor een impressie van Ha Long bay, ook van tijdens de rondvaart:)
Uitzicht vanaf rots in Ha Long bay

Drijvende winkel bij drijvend dorp

Drijvend (vissers-)dorp

Grote brug, zijn we ook overheen geweest!
Vrijdag/ Zaterdag
Weer terug met de bus naar Hanoi en van daaruit weer met de trein naar Hué. We hadden nog geen tickets geboekt, maar gelukkig konden we nog op 'soft seats' met de trein mee. Na 12 uur in de trein te hebben gezeten, kwamen we om 11.00 uur op zaterdag aan in Hué. Die 12 uur vlogen echt voorbij, we hebben beter geslapen op deze stoelen dan op de bedden die we eerder hebben gehad. Echt wel een idee voor de volgende keer!
Gauw naar een hotel en daar weer een brommer gehuurd. Natuurlijk weer overal rond gereden. Dit keer was het wat makkelijker, want we hadden binnen een uur na aankomst in Hué al twee (gratis;) ) kaarten gekregen. Die hadden we in andere steden niet:p

Zondag
Eerste kerstdag

Mijn eerste kerstdagen in het buitenland, toch een beetje raar gevoel. Hier wordt niet echt aan kerst gedaan, hoewel men wel gevoelig is voor de kerstman en kerstbomen enzo. Een minderheid van de bevolking is christelijk, waardoor er ook gewoon gewerkt werd.

Wij hebben weer wat rond gereden, dit keer ook wat buiten de stad. Hier wat foto's van mooie tempel die we gezien hebben, Tu Hieu, de tempel waar een monnik die streeft naar vrede (Thich Nhat Hanh) heeft gewoond.
Zingende/biddende monniken


Mozaïek bij grafmuur


Ingang van de tempeltuin (of park, of bos...het was heel groot!)

Overigens zijn de mozaïeken die je in de muren ziet, een speciale betekenis. Ze zijn gemaakt van de potten waarin wierook gebrand wordt. Elk jaar worden deze potten vervangen en de oude potten worden terug gegeven aan de zee of het land. In de tempels verwerken ze de potten in de muren van de tempel en de graven, waardoor de gebeden bewaard blijven.

's Avonds hebben we een lekker kerstdiner gehad met een vegetarische bun (soort noedelsoep met dunne noedels) met erbij een vers gekookte krab en wat garnalen. Lekker!

Vandaag, Zondag, Tweede Kerstdag
Vandaag reizen we met de bus naar Hoi An. We zijn benieuwd wat we daar aantreffen. We hebben het idee dat het heel erg toeristisch is, nog meer dan wat we hier en daar al hebben gezien. Hopelijk kunnen we ook hier weer een brommer huren en naar de gebieden gaan waar het nog wat rustiger is:)

We zullen proberen jullie weer op de hoogte te houden:)

Groetjes,
Nhan en Anne

4 opmerkingen:

 1. Fijn weer wat gelezen te hebben van jullie!
  Jullie zullen nog wel een tijdje nodig hebben om alle indrukken en belevenissen in jullie hoofden goed geordend te krijgen, zoveel als jullie zien en meemaken ;-)
  Veel plezier nog, doe voorzichtig en een goed uiteinde toegewenst vanuit het verre Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou jullie hebben weer van alles meegemaakt begrijp ik wel! En ook wel veel uiteenlopende zaken. Ik kan me voorstellen dat je weinig idee van kerst hebt gehad... ik wens jullie ook alvast de beste wensen voor het nieuwe jaar!
  Leuk dat jullie in de tempel zijn geweest waar Thich Nnat Hanh heeft verbleven,lijkt me een heel mooie tempel.
  Je moet daar wel ogen en oren te kort komen!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn om weer wat van jullie te horen. Jammer dat er niet overal internet beschikbaar is. En ja, een stroomstoring kun je ook niet voorzien...
  Jullie beleven wel heel wat. Wel wennen dat jullie er niet waren met Kerst, maar leuk dat we jullie nog even hebben kunnen spreken :) Hopelijk konden jullie de muzikale verrassing ook waarderen!
  Grappig dat jullie zo verknocht zijn geraakt aan de brommer. Lijkt me daar een prima vervoermiddel en je actieradius is toch nog redelijk groot zo.
  Geniet er maar van.
  Heel veel liefs van ons,
  pap en mam

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeeej!! Weer een berichtje!! Jullie ook nog een fijne kerst toegewenst (kaartje sturen ging wat moeilijk :P) en alvast een gelukkig nieuwjaar!! Hebben jullie ook foto's van jullie zelf bij al die mooie dingen die jullie bezoeken?
  In lwd gaat alles z'n gangetje. Stage gaat goed, nog even doorzetten en dat ben (zijn) ik (we) klaar met school!

  En met de kittens gaat alles goed maar ze missen jullie wel hoor! CC en Salsa zitten af en toe voor jullie slaapkamerdeur en willen dan graag naar binnen! (of ze zijn benieuwd naar de vogels, dat kan ook :p haha!) De vogels vermaken zich ook goed! Ze kwetteren er een stuk op los.
  Genieten jullie er nog maar even van want voor je het weet zit je weer in dit herfstachtige Nedeland.

  Tot jullie volgende berichtje!
  xx Wendy

  BeantwoordenVerwijderen