donderdag 1 december 2011

Alle visjes zwemmen in het water, falderalderiere...

Allereerst willen Nhan en ik iedereen bedanken voor de reacties die jullie achter laten! We vinden het echt heel erg leuk. Na het plaatsen van ieder berichtje kijken we ook voortdurend of er weer een nieuwe reactie staat:p

Afgelopen zondag zouden we gaan zeevissen, maar omdat we vast zaten in de bergen, ging dat niet door. Een nieuwe afspraak was gepland voor afgelopen dinsdag! We hadden er wel zin in: we zouden in het water staan en dan vissen, dus niet op een boot. Tuy Hoa heeft een grote kustlijn met behoorlijke golven, dus we vroegen ons wel af waar we dan zouden vissen zonder omvergeworpen te worden...
We meldden ons 's ochtends weer op tijd, zo tegen half 7. Even koffie drinken en toen gingen we samen met Se, een nichtje, een kennis (of haar vriend? daar zijn we nog niet helemaal achter:p) en haar oom op pad. Gezellig! Het heeft wel wat hoor, drie van die brommers achter elkaar te rijden ;)

We reden al gauw op de grote weg, de Quoc lo 1, van de kust áf. Hoe kon dat nou? We gingen toch naar de zee? De route was prachtig, dwars door het bergachtige landschap. Hier wat foto's, gemaakt toen we even stil stonden. We rijden nog steeds niet met een camera om onze nek: je weet toch maar nooit wie er allemaal rond rijdt met grijpgrage handjes....
Nog maar 534 kilometer naar Ho Chi Minh City!

Ook hier waren ze weer bezig met het uithakken van stenen uit de rotsen. Je hoort overal het ritmische  "tik tik tik" van de beitels van de arbeiders. Zouden ze soms ook spelletjes spelen (precies gelijk tikken met iemand anders bijvoorbeeld) om het vol te houden? Het lijkt me heel naar om de hele dag hetzelfde zware, fysieke werk te moeten  doen... Op dit moment scheen de zon niet zo veel, maar als de bewolking wegtrekt is het ook nog echt warm. De tentjes bieden dan vast wat uitkomst, maar daar mag je natuurlijk niet de hele dag onder zitten...

De rit was prachtig, een berglandschap is toch werkelijk fascinerend. Zou dat ook komen doordat we dat bij ons niet kennen? De ontzettend groene bergen, met allerlei soorten begroeiing, de diepten waar je in kijkt en dan ineens.... de zee!

Laten we nou net gaan vissen op die prachtige plek waar we eerder vanuit de bus uitzicht op hadden! :D Gewelidg! Nu kon ik eindelijk mooie foto's maken :p Haha! Het was nog veel mooier dan het leek, zo stil en ongerept. Een  plaats die alleen de lokale bevolking gebruikt om te vissen en dat zie je gewoon. Er wonen ook allerlei mensen op het water, zij kweken vis en een soort van netten. Met een boot gingen we naar iemand toe, volgens mij een vriend van de oom van Se. Jongens gaan voor :p

Oh, en toen zaten we daar...midden op het water, met een hengel en flink wat zonnebrandcrème op... Wat een genot! Se had de eerste vangst, daarna ving iedereen wel wat. Ik heb welgeteld 1 vis(je) gevangen:p Na een paar uur had ik het toch wel gezien, maar vooral de oom van Se was erg fanatiek:p Hij bleef maar doorgaan. Nhan kreeg er ook wel genoeg van en we zagen een bootje. 1+1=2...wij wilden wel even varen!
Het is alleen nogal een kunst om er mee te varen en de stroming stond van het 'huis' af. We mochten dus niet alleen;) Dat was geen probleem natuurlijk. Als je het roeien eenmaal onder de knie hebt, gaat het echt supersnel. De eigenaar van het bootje gaf een kleine demonstratie: we vlogen over het water heen! Nhan heeft het ook nog geprobeerd, maar het is toch best lastig. Nog een  paar keer oefenen ;)

Wat een heerlijke plek om te wonen, zo midden op het water. Stel je voor: als je 's ochtends wakker wordt, zie je dit:
In kooien onder water heb je kreeften zitten die langzaam groeien en, als ze eenmaal volwassen zijn, ruim €70,- per kilo opbrengen! We hebben een kleintje geproefd, kan me wel voorstellen dat ze zo duur zijn! Ze zijn echt heerlijk.  Ik heb helaas geen foto van de kreeft gemaakt, maar het is ongeveer zo een:
Voor de fun heb je dan nog wat andere (eetbare) vissen in een soort kooi/net boven de kreeften zwemmen:

Zie je trouwens hoe blauw dat water is? En daar kun je dan elke dag van genieten!

Heerlijk hè, zo idealiseren... Wij hebben in ieder geval een topdag gehad. Tegen een uur of 4 zijn we weer met de boot naar de kust gevaren. Toen bleek dat de oom van Se zijn jas vergeten was, dus die moest weer terug met de boot:p Ik heb me ondertussen uitgeleefd op het zoeken van schelpen, eindelijk waren ze er. Wat een soorten! Ik heb de mooiste uitgezocht.


Oh ja, ik heb ook nog een vriendje gemaakt, hij was heel lief:

Op de terugweg hebben we wat gefilmd, zie het filmpje hieronder voor een impressie:


's Avonds hebben we de vangst gebarbecued. De visjes waren helaas niet zo groot, dus erg veel vlees zat er niet aan, maar de smaak waas goed:) De dag was voor herhaling vatbaar!

Groetjes,
Anne

4 opmerkingen:

 1. Oef, wat heerlijk en mooi allemaal. Het is inderdaad allemaal surrealistisch. Zeker als je hier in Groningen in de ochtend de verwarming op 19 hebt en buiten het grijs is van de kou en motregen :-/ Ik ben mijn dagen aan het aftellen en hoewel de tijd snel gaat, vind ik het nog te langzaam :-)
  Gisteren hebben Margriet en ik nog zelf kibbeling gemaakt. Ze waren heerlijk, alleen bij het idee dat je je eigen vissen vangt en daarna gelijk klaar maakt voor bij het eten is een genot. Beetje citroengras, Vietnamese bascilicum, vissaus en vermicelli? Hhhmm, njammie!
  Leuk om jullie belevingen zo te volgen. Ik kom dagelijks op jullie blog om de nieuwtjes te lezen. Keep on going en have a lot fun/relaxing!
  Zo en nu aan het werk voor morgen op de markt in Assen!

  knuf,

  Akira & Margriet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om weer een blogje van jullie te zien.
  Wat een prachtige plaats om te gaan vissen.
  En verse zelf gevangen visjes, dat moet wel heel lekker zijn.
  Dat geknor op die brommers overal langs is toch ook wel een belevenis lijkt me.
  Fijn dat jullie zo genieten daar, wij genieten hier met jullie mee, dus de frequentie van jullie blogjes kan me niet groot genoeg zijn...
  Groetjes Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hihi, de hint is duidelijk, Natuurkieker! We zullen zien wat we kunnen doen...

  Liefs,
  Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heerlijke dag hebben jullie gehad! Lijkt me heel bijzonder om daar op dat blauwe water in een bootje te zitten vissen. Uit jullie verhaal is wel duidelijk te merken dat je het enorm naar je zin hebt. Dat hondje: dat kon ook niet missen Anne, dat is elke vakantie raak, haha. Weet je nog van dat poesje in Noord-Spanje?
  Fantastisch dat jullie lekker op de brommer rond kunnen toeren. Op deze manier is het volgens mij het leukst om de omgeving te verkennen.
  Ik sluit me bij Coby aan: we kunnen niet genoeg krijgen van het lezen van jullie berichten en het bekijken van foto's en films :)
  Veel plezier!

  liefs,
  Rinse en Betsy

  BeantwoordenVerwijderen